Sípia amb patates la cuina de sempre: recepta estofada

27/04/2024 - Actualizado: 18/03/2024

sipia amb patates receta estofada

La sípia amb patates és un plat tradicional de la cuina mediterrània que mai passa de moda. Aquesta recepta estofada és perfecta per a qualsevol ocasió, ja sigui un dinar en família o una trobada amb amics. Els ingredients són senzills i fàcils de trobar, i el resultat final és un plat deliciós i reconfortant.

Índice
  1. Preparació de la sípia estofada amb patates
    1. Limpieza y corte de la sípia
    2. Preparació del sofregit
    3. Cocción de la sípia i les patates
    4. Servir i gaudir

Preparació de la sípia estofada amb patates

Limpieza y corte de la sípia

El primer pas per preparar la sípia estofada amb patates és netejar i tallar la sípia. Pots comprar la sípia ja netejada al teu peixater de confiança o fer-ho tu mateix. Per netejar-la, has de treure-li la pell i les vísceres. Un cop neta, talla la sípia en trossos de mida mitjana.

Preparació del sofregit

En una cassola gran, calenta una mica d'oli d'oliva i afegiu-hi la ceba i l'all picats. Sofregiu-los fins que estiguin daurats i suaus. Aquest sofregit serà la base de la nostra salsa i li donarà un sabor deliciós a la sípia i les patates.

Cocción de la sípia i les patates

Un cop el sofregit estigui llest, afegiu la sípia tallada a la cassola i deixeu que es dauri lleugerament. A continuació, afegiu les patates pelades i tallades a trossos. Remeneu bé perquè tots els ingredients es barregin i s'impregnin dels sabors del sofregit.

A continuació, afegiu una mica de vi blanc a la cassola i deixeu que s'evapori l'alcohol durant uns minuts. Aquest pas és important per donar-li un toc de sabor especial al plat.

Un cop l'alcohol s'hagi evaporat, cobriu els ingredients amb aigua. La quantitat d'aigua dependrà de la consistència que vulgueu donar-li a la salsa. Si voleu una salsa més espessa, afegiu menys aigua; si preferiu una salsa més líquida, afegiu-ne més.

Deixeu que la sípia i les patates es coguin a foc lent fins que les patates estiguin tendres. Aquest procés pot trigar uns 20-30 minuts, depenent de la grandària dels trossos de patata.

Servir i gaudir

Un cop la sípia i les patates estiguin cuites, rectifiqueu de sal i pebre al gust. Podeu afegir-hi també altres espècies o herbes aromàtiques com ara el julivert o el pebre vermell dolç per donar-li un toc extra de sabor.

Serveix la sípia amb patates calenta i acompanya-la amb una mica de pa per acompanyar la salsa. Aquest plat és perfecte per acompanyar amb un bon vi blanc o cervesa freda.

Ara que ja coneixes la recepta de la sípia amb patates estofada, no dubtis a provar-la i sorprendre a tots amb aquesta deliciosa i reconfortant opció de la cuina de sempre.

¡Increíble! Descubre más contenido como Sípia amb patates la cuina de sempre: recepta estofada en esta alucinante categoría Recetas y Cocina. ¡No podrás creer lo que encontrarás!

Claudio López

Hola, soy Claudio López, biólogo especializado en la genética de los tomates. En el blog, discutimos sobre las últimas investigaciones y descubrimientos en el mundo de los tomates. ¡Acompáñanos en esta fascinante travesía científica!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *